Over Droezjba

Droezjba betekent “vriendschap“en dat proberen we ook uit te dragen.

Door te dansen kom je met je lijf en je gevoel in contact met het beste van andere culturen. En je ziet dat iedere traditie op zijn eigen manier uiting geeft aan algemeen menselijke gevoelens: verliefdheid, afscheid, verzet, saamhorigheid. Andersom zie je dat mensen uit die culturen het erg op prijs stellen dat je interesse hebt in hun dansen en muziek.

Droezjba probeert elk jaar 2x een gespecialiseerde workshop te organiseren over een bepaalde stijl van dansen. In 2009, 2011, 2012, 2019 en 2024 werden lessen gegeven door Sonia Dion en Cristian Florescu, een inspirerend Roemeens echtpaar. Ook hebben we les gehad van Bulgaarse (Nikolaj Tsvetkov, Dilyana Kurdova en al 2x Iliana Bozhanova met haar muzikant Todor Yankov en Dimitar Mitko Petrov), Turkse (Ahmet Luleci, Turgay Onatli en Ersin Seyhan), Servische (Desanka Karamarkovic en Miljan Vuksanovic), Armeense (Tom Bozigian), Roemeense (Silviu Ciuciumis en Florentin Popescu), Macedonische (Snezana Balkanska), Griekse (Petros Selkos en Kyriakos Moisidis) en Nederlandse dansdocenten (Ben Koopmanschap, Angela Reutlinger, Wijnand Karel, Guus van Kan, Dominike Karantzounis, Marlies Juffermans, Mariette van Gelder, Jacqueline Bossink, Efie Derksen en Radboud Koop e.a.)  en die zorgen ervoor dat de workshops altijd een hoogtepunt zijn.

In februari 2014 is er een Albanese docent geweest, Genci Kastrati,  die voor het eerst in Nederland zijn muziek en dans kwam introduceren.

Sinds 2013 organiseren we in maart een Lentebal, liefst met live-orkest.

Ons 35-jarig jubileum is uitgebreid gevierd in 2010 met een dag in zigeunerstijl met Gusztáv en Elsa Balázs. ’s Avonds was er een spetterend optreden van Klezmajeur.

Op zaterdag 28 november 2015 hebben we ons 40-jarig jubileum gevierd. Samen met Daniel Sandu (Roemeens) en Esther Willems (Bulgaars) met haar muzikanten en op het bal orkest Wii-Muzikanti is het een geweldige dag geworden.

Op zaterdag 22 september 2018 heeft Droezjba een speciale ledendag georganiseerd met overdag een workshop Balkandans met Anke Meijer en na een lekker buffet een spetterende avond met orkest Di Gojim.

Inmiddels bestaat onze vereniging dit jaar al 46 jaar. Door corona hebben we ons 45-jarig jubileum gevierd op zaterdag 20 november 2021. Het was een fijn feest voor helaas maar een gedeelte van onze leden i.v.m. corona. We hadden workshops met Dominike Karantzounis en Aggie van der Aalsvoort. Het Jubileumbal was geannuleerd.

Droezjba heeft een fors ledenbestand, vanaf 8 september 2022 is er daarom een wachtlijst voor alle groepen op donderdag. Mocht je hierop gezet willen worden neem dan even contact op via deze site.

Ondertussen is er een 50+/beginnersgroep gestart op dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur onder leiding van Loes v.d. Berghe. Deze cursus vindt ook plaats in Gemeenschapshuis Genderdal, Boccherinilaan 6 in Eindhoven. Nieuwe leden voor dinsdag zijn in het nieuwe seizoen weer welkom. En je moet niet denken aan Zilverdraad of Dansen voor Ouderen, er worden veel eigentijdse langzame, maar ook snellere dansen aangeleerd, waarvan de mooie muziek een belangrijke insteek is…

loes1

Loes v.d. Berghe is de enthousiaste dansleidster van de dinsdaggroep…..

 

Er wordt les gegeven op de donderdagavond door:  Josta Krijnen-Veldhuis

Josta is afgestudeerd aan de Dansacademie in Tilburg als docente Dansexpressie en Internationale Dans en geeft intussen in september al 20 jaar les bij Droezjba.

Kennismaken op allebei de lesdagen kan altijd, kom gerust een keer kijken.

Wij dansen in Gemeenschapshuis Genderdal, Boccherinilaan 6, 5653 HE Eindhoven

Elke donderdagavond van 19.45 uur tot 22.30 uur in 2 blokken met een overlap van een half uur.

Dat ziet er als volgt uit:

Blok 1: 19.45 – 21.00 uur
Blok 2: 21.00 – 22.30 uur
Pauze: 20.45 – 21.00 uur

 

Als je informatie wilt hebben betreffende de contributie, dan kun je contact met ons opnemen via deze site.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Let op: wij hanteren de volgende HUISREGELS:

De vereniging aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor letsel of verlies van goederen tijdens een van haar verenigingsactiviteiten of lessen.

Het is niet toegestaan foto-, video- of geluidsopnamen te maken tijdens (openbare) lessen en speciale dansactiviteiten, zonder dat daar vooraf door bestuur en/of dansleiding toestemming voor gegeven is.

Introducees zijn welkom, maar bespreek dit even met de dansleiding en/of bestuur.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Je leest op dit moment de Privacy Verklaring van Droezjba.

Droezjba is een volksdansvereniging die zich richt op het plezier hebben met en het aanleren van volksdansen.

Als je lid wordt van Droezjba worden jouw gegevens zoals je naam, adres, telefoonnummer en mailadres door Droezjba verzameld. Het is daarom goed dat je weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kunt aangeven. Daarover gaat deze verklaring.

KvK Nr. 40240313

Doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Droezjba. Deze worden hieronder toegelicht.

  1. De ledenadministratie, aanvraag subsidie CKE, aanvraag verzekering Stichting Interdans.
  2. Financiële administratie.
  3. Het versturen van ons Bulletin. Deze bulletins zijn gericht op informatie en vermaak.
  4. Om je te kunnen benaderen als er bv een les niet door kan gaan.
  5. Ledenlijst voor leden bestuur.

Wij zullen jouw gegevens nooit zonder jouw toestemming delen en nooit verkopen aan derden.

Ontvanger

De gegevens die Droezjba ontvangt en verwerkt worden beheerd door onze secretaresse en opgeslagen in een ledenlijst.

De bulletins worden verzonden met Thunderbird. Op het moment dat jij je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, het bulletin, wordt jouw e-mailadres en voornaam opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst. Wie geen mailadres heeft, krijgt het bulletin uitgeprint aangeboden.

Opslag periode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Droezjba, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling je gegevens langer moeten bewaren.

  1. Jouw naam en mailadres worden voor onbepaalde tijd opgeslagen in een word-bestand. Jij kunt je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt door een mail te sturen naar onze secretaresse of haar te bellen.
  2. Op het moment dat je contact opneemt met Droezjba via mail, dan worden de gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam en mailadres, opgeslagen op de computer van de secretaresse. Die mails worden tot maximaal twee jaar bewaard.

Beveiliging

De computer van onze secretaresse is beveiligd met Bullgard. Onze website heeft een algemeen gedeelte wat voor iedereen is in te zien en een beveiligd deel dat alleen voor leden is en toegankelijk is met een wachtwoord.

Op de site staan ook foto’s en op het  beveiligde deel voor leden ook filmpjes.

Ongevraagd fotograferen of opnames maken is bij ons niet toegestaan. De zaken die op de beveiligde omgeving van onze site staan mogen ook niet worden gedeeld.

Jouw rechten

  1. Als je niet wilt dat er foto- of filmmateriaal wordt gebruikt op de site, waar jij op staat, kun je dat melden aan de secretaresse.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via deze site.

 

 

Sponsoren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diavoorstelling